C12-C15 Alkyl Benzoate

- w kosmetyku pełni rolę emolientu i konserwantu. Kondycjonuje skórę, pełni funkcję rozpuszczalnika. Dobrze rozprowadza się na skórze. Zmniejsza lepkość innych olejów zawartych w kosmetyku. Zmiękcza, uelastycznia i wygładza skórę oraz włosy. Substancja, która jest mieszaniną syntetycznych składników uzyskiwanych między innymi z ropy naftowej. Natłuszcza i wygładza. Pełni rolę konserwantu.

Subscribe to RSS - C12-C15 Alkyl Benzoate