Glyceryl Monostearate

- substancja renatłuszczająca stosowana głównie w kosmetykach kąpielowych. Stosowany w emulsjach spłukiwalnych - ułatwia spłukiwanie np. odżywek do włosów. W preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy także na powierzchni warstwę okluzyjną, czyli działa pośrednio nawilżająco (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody). Wygładza włosy.

Subscribe to RSS - Glyceryl Monostearate