Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine - łagodna substancja myjąca, pianotwórcza, pochodna oleju kokosowego. Poprawia także konsystencję kosmetyku i jakość piany. Pozyskuje się ją z naturalnych surowców (olej kokosowy), wykazuje dobre właściwości pianotwórcze oraz przeciwbakteryjne. Substancja na którą należy uważać, ponieważ przy połaczeniu z mocniejszymi detergentami typu SLS może podrażniać i wywoływać alergię. Wrażliwe osoby Cocamidopropyl Betaine może uczulać, wywoływać podrażnienia skóry głowy i wzmożone wypadanie włosów. Więcej info: Składnik, który może uczulać - Czy cocamidopropyl betaine/CAPB czyli kokamidopropylobetaina jest łagodną substancją myjącą?

Godne polecenia szampony Le Cafe de Beaute - szampon Lekkość i Objętość oraz szampon Regeneracja

Firma Le Cafe de Beaute to moje stosunkowo nowe odkrycie kosmetyczne. Zaczęło się od fajnych masek do włosów, teraz przetestowałam szampony (rewelacyjne), używam też pięknie pachnące i niewysuszające skóry żele do mycia, a teraz nawet żelowy tonik do twarzy, krem do rąk oraz krem do stóp. :) Wszystkie dotychczasowe produkty tej marki spełniły moje oczekiwania, ale dziś chciałam Wam powiedzieć dosłownie kilka słów o dwóch szamponach, które używałam przez kilka ostatnich miesięcy.

Strony

Subscribe to RSS - Cocamidopropyl Betaine